Rok 2017

Kolo sbližuje - Cyklovýlet kolem Neziderského jezera - říjen 2017

Kolo sbližuje - Cyklovýlet kolem Neziderského jezera - říjen 2017 Kolo sbližuje - Cyklovýlet kolem Neziderského jezera - říjen 2017 Kolo sbližuje - Cyklovýlet kolem Neziderského jezera - říjen 2017  ​

Fotografie jsou ke zhlédnutí zde:
http://obecluzice.rajce.idnes.cz/Kolo_sblizuje_-_cyklovylet_kolem_Neziderskeho_jezera/​ 

 

Cyklovýlet kolem Neziderského jezera

V rámci projektu „Kolo sbližuje“ jsme uskutečnili cyklovýlet kolem Neziderského jezera. Toto jezero se nachází na území Rakouska a Maďarska.  Celkem nás na toto dobrodružství bylo 13. Nejmladší účastník měl 23 let a ten nejstarší 73 let. Bydleli jsme na Maďarské straně v nově spraveném městečku Sopron. Na výlet jsme se vydali ve čtvrtek 28. září v odpoledních hodinách. Po příjezdu na místo jsme se ubytovali a šli na večerní procházku městem. V pátek ráno jsme se v 9 hodin vydali na cestu. Z města Sopron jsme jeli do přístavu ve městě Mörbisch, kde jsme trajektem přepluli do Illmitzu a odtud jsme na kole projížděli krásné cyklostezky okolo Neziderského jezera. Na ubytování jsme se vrátili již za tmy a měli jsme za sebou ujetých 99,2 km. I přesto, že jsme po tak dlouhé cestě byli unavení, museli jsme tento úspěch trochu oslavit.  Druhý den, jsme jeli opačnou stranu Neziderského jezera a najezdili jsme 67 km. V neděli dopoledne jsme jeli domů s dobrým pocitem a s úžasnými zážitky.

Název projektu „Kolo sbližuje“ dostál svému významu, jelikož jsme se při tomto cyklovýletu všichni velmi sblížili a nebýt této akce, tak se nejspíš nikdy takhle nepoznáme. Už nyní se těším na příští rok a přemýšlím nad tím, kam vyrazíme.